Finanțator: Centrul Cultural Judetean Arad; Centrul Municipal de Cultură Arad;

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Arad

Unități de învățământ partenere: Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Colegiul Economic Arad

Scopul proiectului îl reprezintă educarea tinerilor arădeni prin activități teoretice și practice de informare și comunicare, cu privire la beneficiile unui aport nutrițional corect și a unui program de activitate fizică echilibrat, precum și susținerea acestora în vederea pozitivării unei probleme specifice, creșterea în greutate.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea de activități, în mediu formal și non-formal, pentru deprinderea unor obiceiuri caracteristice unui stil de viață sănătos, care să prevină dezvoltarea unor probleme legate de creșterea în greutate a tinerilor arădeni.

Obiective specifice:

O1. Realizarea de workshop-uri implementate prin activități educaționale privind adoptarea unui stil de viață sănătos susținut printr-o nutriție corectă și un program de activitate fizică echilibrat.

O2. Realizarea unui workshop științific și a unui workshop culinar, prin derularea de activități practice, interactive, de deprindere a unor noțiuni fundamentale cu privire la alimentația sănătoasă, prin utilizarea unor plante cu aport nutrițional sporit și nu numai, precum și învățarea unor scheme nutriționale și rețete culinare noi.  

O3. Elaborarea unui ghid complet al activităților de workshop pentru diseminarea rezultatelor și pentru popularizarea unui mod sănătos de viață în rândul tinerilor prin peer education.

Grup țintă: Participanții/beneficiarii direcți vor fi elevi ai claselor a 9-a și a 10-a de la 6 unități de învățământ din municipiul Arad: Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Economic, Colegiul Național Vasile Goldiș, respectiv Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară.

La finalul primei etape au fost contabilizate 60 de workshop-uri interactive, cu participarea directă, în total a 1250 beneficiari, conform listelor de prezență, de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Național „Prepandia Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Economic, Colegiul Național „Vasile Goldiș”, respectiv Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, toate din municipiul Arad.

Workshop-urile au fost susținute de Adelina Roșu, formator și specialist în nutriție, care a fost contractată în vederea realizării unui număr de 60 de workshop-uri, în perioada 09 mai – 17 iunie 2016.