Scop

Scopul proiectului îl reprezintă educarea tinerilor arădeni prin activități interactive – ateliere de lucru și campanii de informare și conștientizare, cu privire la beneficiile aduse de un aport nutrițional corect și echilibrat și de un program corespunzător de activitate fizică, precum și susținerea tinerilor în vederea pozitivării unei probleme specifice – creșterea în greutate.

Obiective

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea de activități specifice, în mediu non-formal, pentru deprinderea unor obiceiuri caracteristice unui mod de viață sănătos, care să prevină dezvoltarea unor probleme legate de creșterea în greutate a tinerilor arădeni.

Despre proiect

Finanțator:  Centrul Municipal de Cultură Arad; Centrul Cultural Judetean Arad; Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad; Ministerul Tineretului și Sportului

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Arad

Instituții de învățământ partenere: Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal” Arad, Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Colegiul Economic Arad, Liceul Național de Informatică Arad, Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad, Liceul Particular „Vasile Goldiș” Arad, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Liceul Teoretic „ Gregor Jozef Tajovsky” Nădlac, Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu Criș, Liceul Tehlologic „Ion Creangă” Curtici.

Scopul proiectului îl reprezintă educarea tinerilor arădeni prin activități interactive – ateliere de lucru și campanii de informare și conștientizare, cu privire la beneficiile aduse de un aport nutrițional corect și echilibrat și de un program corespunzător de activitate fizică, precum și susținerea tinerilor în vederea pozitivării unei probleme specifice – creșterea în greutate.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea de activități specifice, în mediu non-formal, pentru deprinderea unor obiceiuri caracteristice unui mod de viață sănătos, care să prevină dezvoltarea unor probleme legate de creșterea în greutate a tinerilor arădeni.

Obiective specifice:

O1. Realizarea de workshop-uri implementate prin activități educaționale privind adoptarea unui stil de viață sănătos susținut printr-o nutriție corectă și un program de activitate fizică echilibrat.

O2. Realizarea unui workshop științific și a unui workshop culinar, prin derularea de activități practice, interactive, de deprindere a unor noțiuni fundamentale cu privire la alimentația sănătoasă, prin utilizarea unor plante cu aport nutrițional sporit și nu numai, precum și învățarea unor scheme nutriționale și rețete culinare noi.  

O3. Elaborarea unui ghid complet al activităților de workshop pentru diseminarea rezultatelor și pentru popularizarea unui mod sănătos de viață în rândul tinerilor prin peer education.

O4. Promovarea proiectului „Ora de Nutriție” pe tot parcursul anului prin amplasarea de standuri de promovare și informare în 7 instituții de învățământ partenere.

O5. Editarea și publicarea unui volum de carte specific – „Nutriție pentru tineri – primele 100 de pagini”.

O6. Editarea și publicarea unui volum de carte specific – „Nutriție pentru tineri – continuarea”

O7. Organizarea unui curs de educație de la egal la egal, pentru minim 20 de tineri, în vederea deprinderii competențelor necesare în domeniul nutriției pentru a deveni ambasador Ora de nutriție.

Grup țintă: Participanții/beneficiarii direcți vor fi elevi ai claselor 9-12 de la instituțiile de învățământ partenenere